info@hrki.hr 0915144901

rasvjeta

Rasvjeta je više od praktičnosti, ona utječe i na to kako se osjećate. Ako imate više kontrole nad količinom svjetlosti u svojoj prostoriji, osjećat ćete se bolje. Uz nekoliko različitih izvora svjetlosti možete promijeniti ugođaj u svakom prostoru, tako da odgovara dobu dana i aktivnostima koje želite obavljati. Neovisno o tome je li riječ o radu na računalu ili druženju...

LED RASVJETA

LED je najvažnija inovacija u rasvjeti od otkrića električne rasvjete. Traje više od 20 godina, a moguće ju je ugraditi u lampe novih dizajna. Koristi samo dio energije koju troše standardne žarulje.


LED rasvjeta održiv je, ali i pametan i funkcionalan izbor. Možete ju kontrolirati i daljinskim upravljačem. S pametnom rasvjetom, možete promijeniti ugođaj u svom domu dodirom gumba. Jedan daljinski upravljač kontrolira i do 10 različitih bežičnih LED svjetala. Prigušite ih, upalite ili ugasite...


Popularnost LED tehnologije u rasvjeti raste ponajviše zato što prati sve osnovne trendove u rasvjeti, a to su da rasvjetni objekti budu što manji, sofisticiraniji, te daju vrhunska obojana rješenja.


LED izvori također pružaju mogućnost veoma preciznog usmjerenja svjetlosti (veoma uski snop svjetlosti - na taj način reducirajući nepotrebne gubitke svjetlosti). To predstavlja manje svjetlosno zagađenje, ali ujedno i mogućnost puno efikasnijeg i preciznijeg razmještanja samih svjetiljki, a... tome je tako zbog niza prednosti LED tehnologije:

 • Štedljivi, efikasni izvori svjetlosti
 • Izuzetno rijetki prijevremeni kvarovi
 • Pouzdan pogon na niskim temperaturama
 • Široka paleta boja
 • Nisko termičko opterećenje
 • Smanjena potrošnja el.energije
 • Velika efikasnost kromatskog spektra
 • Dug životni vijek (cca 50.000 radnih sati, pri optimalnim uvjetima)
 • Reducirane dimenzije svjetiljaka
 • Visoka otpornost na mehanička oštećenja i vibracije
 • Direktna emisija svjetla
 • Reducirana absorpcija snage
 • Ne sadrže živu
 • Bez infracrvenog i ultraljubičastog spektra
 • Kompaktan dizajn
 • Dostupnost svih boja svjetlosti
 • Prikladno i za rashladne prostore

LED Trake

Također postoje i LED-trake, koje su posebno dizajnirane za prosvjetljavanje plex-i stakla na koje se gravira neki željeni oblik. Glavna im je prednost njihova mala širina (6,5 mm), tako da ih možemo utisnuti u utor širine 7 mm. Zbog toga nam je dovoljno plex-i staklo debljine 8mm. Proizvode se u 5 raspoloživih boja (crvena, žuta, zelena, plava, bijela), te u dva razmaka između LED-dioda (21 i 42 mm).

Može se priključiti na izvor napajanja sa konstantnim naponom 12 ili 24V DC. Moguće ih je napajati i s odgovarajućim izvorom koji se napaja s 230V, 50 Hz uobičajenim mrežnim naponom. LED trake za vanjsku primjenu (IP65+) dolaze u silikonskom omotaču, koji ih štiti od vlage i prašine. Sa stražnje strane nalazi se dvostruko ljepljiva traka, koja olakšava ugradnju.

U LED tubama koristimo posebne LED-diode kao izvore svjetla smještene unutar bijele polikarbonatne cijevi. Emitirana svjetlost se reflektira i disperzira po plaštu tube tako da dobivamo kontinuiranu raspodjelu svjetla bez vidljivih točkastih izvora. Dijelimo ih na tube koje imaju mogućnost mijenjanja boje po svojoj cijeloj dužini i na tube koje su po svojoj dužini podijeljene na 16 segmenata, koji su posebno upravljivi putem računala. Zahvaljujući tome uz odgovarajući software možemo reproducirati najrazličitije svjetlosne efekte, slike, znakove, putujuće poruke i sl.

LED Moduli

Iako se LED koristi već dugo, zbog malih pojedinačnih snaga, slažu se moduli koji mogu biti vrlo različitog oblika i fleksibilnosti, a ponajprije se koriste u rasvjetljavanju većih površina (npr. fasade, oglasne zone, itd.) LED moduli su posebno dizajnirani za reklamnu industriju gdje služe za osvjetljavanje 3D slova (oblika). Koriste se posebne “power ” led diode s velikim kutom širenja svjetla (preko 100 stupnjeva) najkvalitetnijih proizvođača na tržištu, iznimno jakog intenziteta svjetla.

Također se mogu istaknuti i velike prednosti LED-a pred neonom u reklamnoj industriji, gdje je bitna brza i jednostavna montaža; vijek trajanja je iznimno dug (ovisno o boji može trajati 30 godina), a zahvaljujući niskom radnom naponu (12 V AC/DC) i jednostavnosti spajanja, sama montaža nije tehnički zahtjevna.

Zbog svoje visine (max. 15 mm) i različitih dimenzija LED - modula, pozadinsko osvjetljenje moguće je izvesti i na znakovima male dubine; ušteda električne energije dostiže omjer: 1/3 do 1/5 ovisno o boji u usporedbi s neonom, a uporabom programibilnog EFEKT - modula moguće je upravljati sa intenzitetom pojedine grupe modula i na taj način dobiti kontinuiranu promjenu boja, te razne svjetlosne efekte, te treba istaknuti da nema pomičnih dijelova ni krhkog stakla te ne sadrži živu ni otrovne plinove. Novo razvijena LED NEON FLEX cijev, odlična je alternativa neonskoj cijevi. Sastoji se od jedinstvenog PVC savitljivog plašta u koji su zalivene LED-diode. PVC plašt disperzira svjetlost po svojoj površini bez vidljivih točkica, izgledom i intenzitetom svjetla poput neona.

Interes rasvjetne industrije za LED tehnologijama drastično je narastao u posljednjih nekoliko godina. Popularnost LED tehnologije u rasvjeti raste.


Danas je rasvjeta stvaranje ugođaja, estetika i dizajn!
Nazovite, informirajte se i naručite vrhunsku izvedbu vrhunske LED tehnologije!

Reference

Restoran Gastro Globus
Noćni klub H2O
Choco café
Excelente Bar
Night Club BBS
Caffe Bar BBS
ROCKS beach club

Noa Beach Club
StorySupercaffé
La Bodega Zagreb
La Bodega Zadar
La Bodega Dubrovnik
NavigatorClub Slavonski Brod

TEAM CLUB Zagreb
Ferax Caffe bar & Night club
Caffe bar Ferax
Teatro Sokol
Zlatarne ZAKS
Argentum

Wurst Bar Harmica
Renić Grill Maksimir
Apartmansko naselje Betina
Apartmani Murter
Obiteljske kuće Hvar
Obiteljske kuće Štikovica

HRKI d.o.o.

Kružna Zadvorska 2.odvojak 2
10000 Zagreb, Hrvatska

Mob 091 514 4901

Mail: info@hrki.hr